subs flash

Centre Espriu Arenys

El Centre Salvador Espriu d'Arenys de Mar permet la consulta del fons documental. A la vegada, ofereix orientació i assessorament sobre l'obra i la personalitat de Salvador Espriu.

Llegir més

Agenda d'activitats

L'agenda de l'any Espriu es projecta en activitats a tot el territori, amb actes centrals, exposicions, representacions teatrals, actes de difusió lectora i presència als mitjans de comunicació.

Llegir més

Esdeveniment Destacat

Imprimeix
26
Mar

Es presenta un videojoc pioner basat en l'obra d'Espriu

 

id 526

 

L'Obra Social "la Caixa" i el Departament de Cultura han presentat avui el videojoc El món d'Espriu, basat en l'obra i la figura de l'escriptor Salvador Espriu, de qui l'any passat va commemorar-se el centenari del seu naixement. El videojoc, impulsat per ambdues institucions, és un projecte únic i pioner a Catalunya, que gira al voltant del món del poeta. Engloba elements de la seva vida personal i de l'obra literària amb l'objectiu de crear un pont entre la gent jove i l'autor. (...)

Imatge Joc Espriu 2

L'objectiu principal d'El món d'Espriu és arribar al màxim nombre d'usuaris de la franja d'edat entre 11 i 16 anys, tot i ser un producte atractiu per a adults. El joc té com a objectiu acostar l'autor al moment actual, en què els avatars del videojoc esdevenen una evolució de la tradició titellaire, tan recurrent en l'obra d'Espriu. L'artista visual Carme Sanglas ha realitzat els esbossos de personatges i dels fons que han estat la base de les il·lustracions.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director executiu de "la Caixa", Jaume Giró; el comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, i el director del projecte Videojoc Espriu, Carlos González, han participat avui en un dinar col·loqui per presentar el nou videojoc d'El món d'Espriu.

El conseller Mascarell ha destacat que "amb aquesta iniciativa, hem aconseguit que una nova manera de comunicar, com són els videojocs, amb èxit creixent entre la gent de 10 a 16 anys, tingui un fons de relació amb el món d'Espriu". Mascarell també ha remarcat que el videojoc El món d'Espriu "és també un recurs educatiu i un mitjà d'universalització de la seva figura". "L'Any Espriu s'ha acabat, però la presència del poeta en la nostra vida continua per a molt de temps", ha conclòs el conseller

L'Obra Social "la Caixa" i el Departament de Cultura han impulsat el videojoc atès que és una de les principals formes d'oci del segle XXI i un mitjà creixent en el món de l'educació. En l'actualitat, més del 30% de la població n'és usuària i arreu es multipliquen els projectes de caire formatiu, cultural i didàctic. Els videojocs són una eina eficaç per fer arribar al públic jove coneixements i activitats, que d'altra manera quedarien fora del seu abast.

El món d'Espriu, un compromís històric, literari, social i creatiu.

Tal i com ha deixat palès la celebració de l'Any Espriu 2013, l'autor és un dels escriptors que manté un major compromís cívic en l'àmbit de la literatura catalana. La seva predilecció pels titelles, el seu llenguatge proper a la realitat i el seu suport constant a moviments socials evidencien la importància que tenia per a l'autor sentir-se a prop del seu públic. El videojoc pretén mantenir el compromís cívic del poeta i traslladar-lo a l'actualitat, respectant l'esperit original de la seva obra. En són un exemple els avatars dels videojocs, que són una evolució de la tradició titellaire que utilitza Espriu en la seva obra.

La raó de ser d'El món d'Espriu és aconseguir que els usuaris de videojocs coneguin, reconeguin i juguin amb l'imaginari ric i lúdic que proposa Espriu, amb els seus països i ciutats fantàstiques i els seus personatges hiperbòlics. Però el joc no oblida que sota d'aquests mons de fantasia hi ha una actitud crítica cap a la realitat latent i palpable que envoltava l'autor.

Accés a El món d'Espriu

Els usuaris poden accedir al joc a través de la plataforma online www.eduCaixa.com que l'Obra Social "la Caixa" posa a la disposició de tota la comunitat educativa per complementar l'educació formal de les escoles amb propostes i recursos pedagògics de temàtica social, cultural, científica i mediambiental.

També s'hi pot accedir mitjançant el portal web dedicat a la celebració de l'Any Espriu (www.anyespriu.cat), a través de la secció "Recursos".

En tots dos casos, els usuaris poden jugar sense necessitat de descarregar-se cap aplicació. El joc es troba disponible en 3 idiomes (català, castellà i anglès) i estableix el rànquing de puntuacions de cada usuari, amb el repte de superar-lo cada vegada que es connecti a El món d'Espriu.

Aquest és un dels nombrosos projectes relacionats amb la celebració de l'Any Espriu amb què l'Obra Social "la Caixa" hi ha volgut ser present. L'entitat ha col·laborat en l'edició del llibre pòstum d'Espriu Ocnos i el parat esglai i en la biografia Espriu Transparent, a càrrec d'Agustí Pons.


 

Comentaris   

 
0 #4 Super User 29-03-2014 10:30
Cito a Decepció:
Impossibilitat de trobar-lo. He entrat a l'any Espriu, i el joc no s'obre; he entrat als comentaris i he seguit la vostra ruta i res; he mirat d'entrar-hi per la pàpina eduCaixa i tampoc. És millor no crear expectatives, si encara no funciona.

A la part inferior de la secció Videjoc Espriu, prement la pestanya CONTROLS, trobaràs una nota informativa sobre els requisits mínims necessaris per executar el joc. Revisa si el teu ordinador els compleix.

[Admin]
Citar
 
 
+1 #3 Decepció 29-03-2014 10:16
Impossibilitat de trobar-lo. He entrat a l'any Espriu, i el joc no s'obre; he entrat als comentaris i he seguit la vostra ruta i res; he mirat d'entrar-hi per la pàpina eduCaixa i tampoc. És millor no crear expectatives, si encara no funciona.
Citar
 
 
0 #2 Super User 29-03-2014 01:39
Cito a Introbable:
Impossible de trobar aquest joc. He regirat tota la xarxa i només hi ha informació al respecte, tot treure pit, promoció, paraules boniques... el joc, enlloc. Està claríssim que és una iniciativa pública.

Hola Introbable,
t'adjunto enllaç al joc:
http://www.anyespriu.cat/recursos/videojoc-espriu
la ruta és www.anyespriu.cat -> Recursos -> Videojoc Espriu
Disculpa si no hem estat prou clars en les explicacions i espero que gaudeixis del joc.

[Admin]
Citar
 
 
+1 #1 Introbable 28-03-2014 07:46
Impossible de trobar aquest joc. He regirat tota la xarxa i només hi ha informació al respecte, tot treure pit, promoció, paraules boniques... el joc, enlloc. Està claríssim que és una iniciativa pública.
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Galeria d'imatges de l'Any Espriu

Organitza:

Patrocinadors:


logo gene
logo assistencia
logo damm
logo Ed62
logo Ed62

 

Col·laboradors:


 • logo tv3

 • logo catradio

 • logo ajuntament

 • logo diputacio

 • logo dip_girona

 • logo aj_arenys

 • logo xarxa

 • logo ilc

 • logo corporacio

 • logo rllull

 • logo conca

 • logo illc

 • logo barça

 • logo ensenyament

 • logo mnac

 • logo el Temps

 • logo arcs

 • logo hermeneia

 • logo lab

 • logo radio4

 • logo ramon

 • logo apm